۱۴ پیشنهاد برای تمیز کردن آشپزخانه
آشپزخانه، یکی از مهم ترین قسمت های خانه است که بهداشت و نظافت آن بر سلامت افراد خانه تاثیر مستقیمی می گذارد. از طرفی استفاده از شوینده ها و ضدعفونی کننده های قوی برای سلامت انسان و محیط زیست مضر است....
اما سوال اینجاست که چطور می توان بدون استفاده از محصولات پاک کننده و ضدعفونی کننده، آشپزخانه ای تمیز و بهداشتی داشت. ما چند پیشنهاد داریم و راه های تمیزکردن وسایل آشپزخانه با تمیزکننده های طبیعی و کم خطر مانند سرکه، نمک و جوش شیرین را به شما معرفی می کنیم.
۱) سرکه سفید، تمیزکننده ای با خاصیت ضدعفونی کنندگی ملایم و برای تمیزکردن سطوح آشپزخانه مناسب است. سرکه از خود اثری به جای نمی گذارد و بوی آن پس از مدت کوتاهی از بین می رود. کافی است یک چهارم لیوان سرکه را در یک لیوان آب حل کنید و روی سطوح مورد نظر اسپری و با دستمال خشک پاک کنید.
۲) حفره های ریز و مرطوب اسفنج، محل مورد علاقه باکتری هاست. برای تمیزکردن و از بین بردن میکروب های درون اسفنج، آن را مرطوب کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در ماکروفر قرار دهید.
۳) برای تمیزکردن سینک ظرفشویی مقدار مساوی نمک و جوش شیرین را با کمی آب به صورت خمیر درآورید و با یک دستمال نرم، آن را پاک کنید. برای پاک کردن رسوبات سفید روی سینک، یک دستمال یا حوله کاغذی را با سرکه خیس کنید و شب تا صبح روی رسوب ها قرار دهید و صبح سینک را با آب بشویید. برای تمیز و براق کردن سینک ظرفشویی می توان از ترکیب سرکه یا آبلیمو و نمک هم استفاده کرد.
۴) برای شستن و تمیز کردن پارچ مخلوط کن، بعد از تهیه نوشیدنی های خوشمزه ای مانند شیر موز و شیر خرما، محتویات پارچ مخلوط کن را در لیوان خالی کنید و مقداری آب و یک قطره مایع ظرفشویی در آن بریزید و مخلوط کن را به مدت ۲۰ ثانیه روشن کنید. حالا می توانید به راحتی پارچ را بشویید.
۵) یک راه فوری و میان بر برای تمیز کردن ماکروفر این است که مقداری دستمال کاغذی مرطوب را داخل آن بگذارید و آن را ۲ تا ۳ دقیقه با قدرت بالا روشن کنید. رطوبت دستمال ها آلودگی را از بین می برد و جرم ها را نرم می کند. بعد از اینکه دستمال ها سرد شد با آنها دیواره های داخلی ماکروفر را پاک کنید.
۶) برای از بین بردن بوی بد ماکروفر می توانید ۱ فنجان آب و نصف فنجان آبلیمو را در یک کاسه بریزید و با قدرت بالا و زمان ۳ تا ۵ داخل ماکروفر گرم کنید. ظرف را زود از ماکروفر بیرون نیاورید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه در آن بماند.
۷) اگر ظرف شیشه ای قهوه جوش پس از مدتی تیره و مات شده برای تمیزکردن آن به مقداری یخ، نمک و لیموترش نیاز دارید. کافی است یک چهارم ظرف را با یخ پر کنید، نصف لیموترش را روی آن بچلانید و ۲ قاشق سوپخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس این مخلوط را به مدت ۲ دقیقه بچرخانید و پس از اینکه سطح داخلی ظرف تمیز شد، آن را با آب بشویید.
۸) برای پاک کردن روغن و چربی و مواد غذایی ریخته شده روی اجاق گاز و شیشه فر مقدار مساوی جوش شیرین و نمک را با کمی آب مخلوط و با دستمال لکه ها را پاک کنید. برای پاک کردن لکه های قدیمی تر، مقداری جوش شیرین را با کمی آب به صورت خمیر درآورید و روی لکه ها بمالید و پس از چند ساعت با دستمال نرم و مرطوب تمیز کنید.
۹) اگر آسیاب تان بو گرفته برای از بین بردن بوی آن یک مشت برنج خام را در آن، آسیاب کنید. بهتر است مواد خشکی مانند دارچین و نعناع که بویشان دیر از بین می رود در آسیاب نریزید.
۱۰) برای از بین بردن بوی بد سطل زباله می توانید آن را با تکه های یخ که با مقدار مساوی آب و سرکه درست کرده اید، تمیز کنید.
۱۱) پس از رنده کردن مواد غذایی مانند پنیر مقداری از آن به رنده می چسبد. اگر می خواهید رنده آشپزخانه تان تمیز باشد، یک فرچه ظرفشویی برای پاک کردن آن داشته باشید و بلافاصله بعد از استفاده هر ۲ قسمت داخلی و خارجی رنده را با آن تمیز کنید.
۱۲) برای تمیز کردن لکه های روی فنجان های سفید چینی و ظروف شیشه ای و لعابی، خمیری از سرکه یا آبلیمو و نمک تهیه کنید و روی سطوح داخلی و بیرونی ظروف بزنید و پس از یک ساعت آب بکشید.
۱۳) بـررسـی هـا نـشـان داده ۴ میـلیـون میکروارگانیسم در دستمال های مخصوص گردگیری و نظافت وجود دارد که عاملی برای ایجاد آلودگی است. برای از بین بردن میکروب ها بعد از نظافت آشپزخانه این دستمال ها را با آب گرم با دمای بالای ۶۰درجه سانتی گراد بشویید.
۱۴) برای پاک کردن جرم و رسوبات کتری، مقدار مساوی سرکه و آب را ۳۰ دقیقه در کتری بجوشانید و سپس رسوبات نرم شده را جدا کنید. برای از بین بردن جرم کتری می توانید از محلول ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری جوهرلیمو در یک لیتر آب نیز استفاده کنید.
منیرقرایی
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0